1. Netradiční trénink v Klášterci n/Ohří

20.09.2014 07:18

Velice vydařená akce co se plánovala nejeden týden, děkujeme všem co nás k tomuto nápadu dovedli byť cestou kladnou či zápornou, nakonec se podařilo spojit v jeden den tři psí sporty na jeden plac, tři psí sporty co se navzájem nerušily a závodníci si mohli vyzkoušet průběžně co si vyzkoušet chtěli.

Nejvíce obdivovanou a novou aktivitou pro psy byl LONG JUMP, tady bych chtěla především poděkovat panu Svobodovi ze skupiny Bull sporťáků, že dokonale zasvětil nové do tohoto sportu, všem se moc líbilo a jen se chválilo REKORD dne byl 4,10 metru co si přelítl borderák DIXI ze Psí škola Kopaniny.

Další kategorie byla ovladatelnost psa, zde hodnotila Eva Kučerová, profesionální OB pracant co hodnotila přístup ke psu, týmovou spolupráci a provedení cviků, překvapení zde bylo i to, že se na veškeré povely dle řádů nehrálo a i obyčejný psovod si mohl ponechat své povely co mu srážky v hodnocení nečinily.

Agility kategorie v den závodu byla samozřejmost, ale už ne to co za pravidla přímo před zahájením závodníci slyšeli. POCHVÁLIT ZÓNY, PROPRACOVAT STARTY ... a jiné vychytávky když o umístění jde a v člověku se to hádá, zda opravdu potrénovat, nehledět na čas a pěkně cizého placu využít, většina to zvládla na 1*, někteří dokonce byli na agility poprvé a radost byť jen z právě naučeného tunelu byla víc než nádherná.

Tyto tři kategorie byly sčítány, tak aby si agiliťák tlamičku třeba na ovladatelnosti nabil  a opačně, povedlo se nám to, ne jeden favorit se na bednu nedostal, ale i tak doufám, že byla spokojenost. 

VÝSLEDKY A ODKAZY NA FOTOGALERIE ZDE

Za akci mohou: ŠÁRKA FOLTÝNOVÁ, EVA KUČEROVÁ, JANA BAUEROVÁ  a jejich pomoníci nejen rod. příslušníci